Notez cet article

Google-updates: keer op keer

Google, die almachtige entiteit die beslist over leven en dood van onze websites. De laatste algoritme-update, je weet wel, die waardoor we allemaal een paar haren kwijtraakten, is eindelijk hier. Want laten we eerlijk zijn, wie houdt er niet van om zijn verkeer ’s nachts te zien dalen zonder aanwijsbare reden?

De laatste update van Google, liefkozend de “verstorende update” genoemd, heeft het spel opnieuw veranderd. Als je dacht dat je site veilig was, heb je het mis. Google heeft besloten om de spelregels te herschrijven en zoals gewoonlijk zijn we allemaal in paniek.

Deze kernupdate van augustus 2024 begrijpen

Wat heeft deze update dan veranderd? Om te beginnen heeft Google besloten om de manier waarop het backlinks evalueert volledig te herzien. Ja, dat klopt. Al die links die je in de loop der jaren met veel moeite hebt verzameld, zijn nu misschien niet veel meer waard.

Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het algoritme ook de manier veranderd waarop het de kwaliteitssignalen van pagina’s interpreteert. Het komt erop neer dat als je inhoud niet Pulitzer Prize-waardig is, je je kostbare SERP posities vaarwel kunt zeggen.

Recente updates hebben zich gericht op de kwaliteit van de inhoud, de gebruikerservaring en de autoriteit van de site. Sites die inhoud van hoge kwaliteit en een uitstekende gebruikerservaring bieden, worden vaak goed gerangschikt. Sites die dat niet doen, zien hun positie dalen.

Gesponsorde koppelingen: nog steeds effectief?

Hebben gesponsorde links hun effectiviteit verloren in 2024? Het korte antwoord is nee. Natuurlijk kunnen sommige links minder natuurlijk overkomen en door Google worden gefilterd, maar over het algemeen blijven ze een belangrijk element van een succesvolle SEO-strategie.

Blijf dus investeren in kwaliteitslinks, maar vergeet niet om je bronnen te diversifiëren. En bovenal, leg niet al uw eieren in één mandje. SEO is tenslotte een evenwichtsoefening.

Blog- en forumcommentaren: nog steeds relevant?

Zijn links van blogcommentaren en forums nog steeds relevant? Ja, maar met mate. Deze links zien er misschien natuurlijk uit en bieden waarde, maar ze zouden niet de kern van je netlinkstrategie moeten vormen.

Gebruik ze om je linkbronnen te diversifiëren en geloofwaardigheid toe te voegen, maar overdrijf het niet. Google is slim genoeg om onnatuurlijke linkpatronen te herkennen en je wilt niet de aandacht trekken om de verkeerde redenen.

PBN: een levensvatbare strategie in 2024?

Zijn privéblognetwerken (PBN’s) nog steeds een haalbare strategie in 2024? Het antwoord is ja, maar voorzichtig. PBN’s kunnen links van gemiddelde kwaliteit bieden tegen lage kosten, maar ze moeten spaarzaam worden gebruikt.

Baseer niet je hele strategie op PBN’s. Gebruik ze om je bronnen van links te diversifiëren en je hoofdstrategie te ondersteunen. Zorg er vooral voor dat je PBN’s van hoge kwaliteit en goed gethematiseerd zijn om Google-straffen te voorkomen.

Google-updates en kernupdates begrijpen

De eerste feedback van webmasters en SEO-experts is unaniem: het is een chaos. Sommige sites hebben hun verkeer van de ene dag op de andere met 50% zien kelderen, terwijl andere sites op miraculeuze wijze in de rankings zijn gestegen zonder aanwijsbare reden. Ah, de magie van Google!

Als jij een van de gelukkigen bent die van deze update heeft geprofiteerd, gefeliciteerd! Je hebt waarschijnlijk een geit of twee geofferd om hier te komen. Voor de rest van jullie is het tijd om je SEO-strategie van boven tot onder te herzien. Misschien door te beginnen met het schrijven van kwaliteitsteksten.

Google Basisupdate: Waarom is iedereen in paniek?

Google’s kernupdate is als een storm die zonder waarschuwing toeslaat. De effecten kunnen verwoestend zijn voor sommigen en gunstig voor anderen. Sites kunnen hun verkeer aanzienlijk zien dalen of stijgen, en dat allemaal zonder dat Google er veel uitleg over geeft. Het is een beetje alsof Google zegt: “Verrassing! Succes met uitzoeken wat er net is gebeurd.”

Core Updates zijn bedoeld om de relevantie van zoekresultaten te verbeteren. Dit betekent dat Google zijn algoritmen aanpast om beter te begrijpen waar gebruikers naar zoeken en relevantere resultaten te bieden. Dat is een goede zaak, toch? Nou ja, tenzij uw site degene is die daalt in de rankings.

Effecten van updates : Winnaars en verliezers

Na elke update zijn er altijd winnaars en verliezers. De winnaars zijn degenen die erin geslaagd zijn om hun inhoud af te stemmen op de nieuwe verwachtingen van Google. De verliezers daarentegen zijn degenen die nu slapeloze nachten moeten doorbrengen om uit te zoeken wat er fout is gegaan.

Andere SEO vragen of problemen

Andere niet-indexeringsproblemen: steeds weer opnieuw

Google Search Console, dat prachtige hulpmiddel dat ons vertelt over problemen waarvan we niet wisten dat we ze hadden. De nieuwste trend? Problemen met niet-indexeren. Er is niets leukers dan ontdekken dat Google heeft besloten je belangrijkste pagina’s te negeren.

Gelukkig zijn er oplossingen voor deze problemen. U kunt bijvoorbeeld proberen uw pagina’s opnieuw in te dienen voor indexering. Of je kunt gewoon bidden dat Google van gedachten verandert. Het lijkt er immers op dat geluk tegenwoordig een belangrijke rol speelt in SEO.

Semantische overoptimalisatie: het onmogelijke balanceren

Semantische overoptimalisatie, dat fascinerende concept waarbij te veel van het goede een slechte zaak wordt. Ja, het is mogelijk om te veel relevante zoekwoorden in je inhoud te hebben. Google ziet graag een balans, maar wie weet echt wat dat betekent?

Tip van de dag: probeer niet te veel na te denken. Schrijf natuurlijk, maar zorg ervoor dat je genoeg zoekwoorden opneemt zodat Google weet waar je het over hebt. Het is een delicate evenwichtsoefening, een beetje zoals koorddansen over een uitbarstende vulkaan. Voor mij moet je in de eerste plaats aan de gebruiker denken… Wordt de inhoud die ik aanbied gebruikt? Ja ? Dan heb je waarschijnlijk nooit een probleem met Google!

AI en gegevens: de heilige graal van SEO

Als je AI en gegevens nog niet gebruikt voor je semantische studies, waar wacht je dan nog op? Google lijkt dol te zijn op sites die deze geavanceerde technologieën gebruiken. Verrijk je inhoud met relevante gegevens en zie je rankings stijgen.

Maar laat je niet meeslepen. Te veel gegevens kunnen je inhoud overstemmen en onleesbaar maken. Nogmaals, het is een kwestie van evenwicht. Gebruik AI om te optimaliseren, maar vergeet niet dat je lezers mensen zijn, geen robots.

Contentoptimalisatie: de oneindige zoektocht

Je bestaande content optimaliseren is een beetje als het dek van de Titanic opnieuw verven. Ja, het is belangrijk, maar het garandeert niet dat je de ijsberg ontwijkt. Het is echter wel een cruciale stap om je positie in de SERP’s te behouden.

Herzie je content, pas je zoekwoorden aan, verbeter de gebruikerservaring en gebruik gestructureerde gegevens. En integreer natuurlijk AI in je strategie. Want als jij het niet doet, doen je concurrenten het wel.

Hn Tags: een kleine, maar niet te verwaarlozen impact

John Mueller van Google verklaarde onlangs dat het corrigeren van de hiërarchische structuur van Hn-tags een kleine impact had op SEO. Dus waarom zou je de moeite nemen? Omdat elk klein detail telt, vooral als het gaat om SEO.

Het verbeteren van het inzicht van zoekmachines in uw pagina’s en toegankelijkheid zal uw rankings misschien niet van de ene op de andere dag verbeteren, maar het draagt wel bij aan het totaalplaatje. En in de wereld van SEO telt elke kleine inspanning.

Verkeersschommelingen: blijf kalm

Als je een kleine site hebt, raak dan niet in paniek als je te maken krijgt met schommelingen in het verkeer. John Mueller heeft webmasters ook gerustgesteld dat deze kleine schommelingen normaal zijn. Haal dus diep adem en concentreer je op de lange termijn.

Significante veranderingen vinden plaats over een langere periode. Dus in plaats van je zorgen te maken over elke gewonnen of verloren klik, kun je je beter concentreren op het voortdurend verbeteren van je site en je inhoud.

Geoptimaliseerde ankers : Berekend risico

Zijn geoptimaliseerde ankers riskant? Ja, maar noodzakelijk. Geoptimaliseerde ankers kunnen de aandacht van Google trekken, maar ze zijn vaak essentieel als je wilt scoren voor concurrerende zoekopdrachten.

Gebruik ze spaarzaam en zorg ervoor dat je je ankers varieert zodat ze natuurlijk overkomen. Een goede netlinkstrategie moet een mix van geoptimaliseerde, semi-geoptimaliseerde en natuurlijke ankers bevatten om de resultaten te maximaliseren zonder de toorn van Google aan te trekken.

De Twiddlers: de verborgen magiërs van Google

Ah, de Twiddlers. Nee, ze zijn geen nieuw speeltje voor gestresste ontwikkelaars. Het zijn eigenlijk C++ code-objecten die worden gebruikt in de rangschikkingsalgoritmen van Google om zoekresultaten te helpen reorganiseren. Ja, dat leest u goed. Google heeft een systeem dat Superroot heet en dat, zoals de naam al doet vermoeden, het ultieme rangschikkingsraamwerk van Google is. Erg vernederend, nietwaar?

Ik kwam dit Google-document uit 2017 over Twiddlers tegen tijdens het lezen van Mario Fischers uitstekende analyse van wat we kunnen leren van de DOJ-zaak tegen Google en ook van de onlangs ontdekte API-bestanden die veel attributen bevatten die mogelijk worden gebruikt bij het rangschikken. Hier is het Google-document. We moeten in gedachten houden dat het is geschreven in 2018, dus er zijn waarschijnlijk heel wat nieuwe Twiddlers in gebruik nu, maar er is nog steeds veel te leren :

Twiddler Snelstartgids – Interne documentatie van Google

Wat doen de Twiddlers?

Twiddlers zijn in wezen algoritmen die kunnen worden gebruikt om de volgorde van de zoekresultaten van Google aan te passen nadat de eerste rangschikking is gemaakt. Ze doen aanbevelingen (twiddles genoemd) over hoe webpagina’s opnieuw moeten worden gerangschikt op basis van verschillende signalen.

In 2018 waren er honderden Twiddlers, die elk probeerden te optimaliseren voor bepaalde signalen. Aangezien de zoektechnologie sindsdien is geëvolueerd, zijn er waarschijnlijk veel meer Twiddlers die Google vandaag gebruikt.

Twiddlers kunnen worden gebruikt om bepaalde resultaten een boost te geven, resultaten te filteren om de diversiteit te vergroten, duplicaten te verwijderen en spam te verwijderen, en nog veel meer. Ja, Google heeft een leger van kleine algoritmes die met resultaten spelen zoals kinderen met LEGO.

In de DOJ-zaak tegen Google vertelde Pandu Nayak dat Google’s AI-systeem, RankBrain, de top 20-30 resultaten opnieuw rangschikt. Ik verwacht dat Twiddlers hier een grote rol gaan spelen.

Soorten Twiddlers

Er zijn twee soorten Twiddlers:

  • Predoc Twiddlers. Deze Twiddlers worden gebruikt voor brede aanpassingen en werken op een set reeds gerangschikte zoekresultaten zonder gedetailleerde informatie zoals SERP-extracten of andere informatie over de URL’s zelf. Ze kunnen worden gebruikt om bepaalde pagina’s te promoten of resultaten te filteren.
  • Luie Twiddlers. Deze Twiddlers werken op meer volledige informatie, inclusief uittreksels en andere belangrijke informatie over een document. Het document spreekt over luie Twiddlers die “docinfo” gebruiken. Hoewel er niet specifiek wordt gezegd welke informatie kan worden gebruikt, zou ik verwachten dat alle informatie die is opgeslagen op een webpagina hiervoor in aanmerking komt. De paginatitel, publicatiedatum, informatie over de auteur en gestructureerde gegevens die uit de pagina zijn gehaald, kunnen bijvoorbeeld worden beschouwd als onderdeel van docinfo.

Ik speculeer hier, maar het zou niet verrassend zijn als een van de volgende dingen gebruikt zou kunnen worden door luie Twiddlers:

  • Herkenning van entiteiten
  • Paginakoppen
  • PageRank
  • Informatie over de ankertekst
  • NavBoost-signalen over gebruikersbetrokkenheid: klikken, lange klikken, slechte klikken en goede klikken
  • Inhoudsfragmenten (zie het einde van dit artikel voor meer informatie)

Waarom zijn Twiddlers belangrijk?

Sommige Twiddlers worden gebruikt om resultaten die zijn geclassificeerd met behulp van traditionele information retrieval (IR) algoritmen een boost te geven. Twiddlers kunnen worden gebruikt om een categorie te maken en vervolgens acties toe te passen op de resultaten in die categorie, zoals :

  • Beperk het aantal resultaten in deze categorie. Een Twiddler heet bijvoorbeeld BlogCategorizer. Het kan alle blogberichten categoriseren om ervoor te zorgen dat er niet te veel worden weergegeven in de SERP’s.
  • Zorg ervoor dat resultaten uit deze categorie alleen verschijnen onder een bepaalde rankingpositie. De Twiddler BadURLsCategorizer kan bijvoorbeeld worden gebruikt om ervoor te zorgen dat pagina’s die zijn gemarkeerd als gedegradeerd niet op de eerste pagina’s verschijnen. De min_positie categorie kan gebruikt worden om resultaten te degraderen naar de tweede pagina. Als je merkt dat je de eerste pagina niet kunt doorbreken, wat je ook doet, ben je mogelijk gedegradeerd door spamfilterende Twiddlers.
  • Identificeer of een pagina een officiële pagina is en zorg ervoor dat deze goed scoort. Er is een Twiddler genaamd OfficialPageTwiddler die ervoor kan zorgen dat een officiële pagina dicht bij de top van de resultaten komt.
  • Ervoor zorgen dat bepaalde pagina’s in een bepaalde volgorde verschijnen. Een voorbeeld van waar de Twiddler SetRelativeOrder gebruikt zou kunnen worden is om ervoor te zorgen dat de originele versie van een YouTube-video altijd hoger gerangschikt wordt dan duplicaten.

Twiddlers kunnen ook worden gebruikt om pagina’s uit de resultaten te verwijderen of te filteren. De Twiddler EmptySnippetFilter filtert resultaten die geen uittreksel hebben. De DMCAFilter verbergt resultaten waarvoor Google een DMCA-melding heeft ontvangen.

Twiddlers kunnen ook worden gebruikt om resultaten te annoteren. De SocialLikesAnnotator ann oteert bijvoorbeeld sociale resultaten met het aantal likes dat ze hebben ontvangen. Wat een interessante functie!

Woordenlijst :

1. **Google Updates**: Deze updates zijn wijzigingen in het algoritme van Google om de relevantie van zoekresultaten te verbeteren.
2. **Upheaval update**: Bijnaam voor een van de updates van Google.
3. **Backlinks**: Links van andere websites die naar uw site verwijzen. Ze zijn belangrijk voor SEO omdat ze een “vertrouwensstem” van andere sites vertegenwoordigen.
4. **Page Quality Signals**: Deze signalen kunnen bestaan uit de hoeveelheid unieke inhoud op een pagina, de mate van gebruikersbetrokkenheid, de kwaliteit van backlinks en meer.
5. **SERP**: Een acroniem voor Search Engine Results Page (resultatenpagina van zoekmachines). Dit is de pagina die u ziet nadat u een zoekopdracht hebt uitgevoerd op Google of een andere zoekmachine.
6. Niet-indexeren**: De pagina die u te zien krijgt nadat u een zoekopdracht hebt uitgevoerd op Google of een andere zoekmachine. **Non-indexatie**: Wanneer pagina’s op uw site niet zijn opgenomen in de index van Google, kunnen ze niet worden weergegeven in de zoekresultaten.
7. **Semantische overkill**: Een acroniem voor overkill. **Semantische overkill**: te veel relevante zoekwoorden in uw inhoud schrijven. Google geeft de voorkeur aan een balans tussen het gebruik van trefwoorden en natuurlijke inhoud.
8. **IA (Artificial Intelligence)** en **Data**: Het gebruik van geavanceerde technologieën om de kwaliteit en relevantie van uw inhoud te verhogen.
9. **Hn tags**: Header tags. **Hn tags**: Header tags die worden gebruikt om de inhoud van een pagina te structureren. Ze variëren van H1 (de belangrijkste) tot H6 (de minst belangrijke).
10. **Sponsored links**: Betaalde links. **Gesponsorde links**: Betaalde links die worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Ze worden vaak gebruikt als onderdeel van een betaalde zoekmachineoptimalisatiestrategie (SEA).
11. **Blogreacties en forums**: Links van blogreacties en forums kunnen variatie toevoegen aan je backlinkprofiel, maar moeten met mate worden gebruikt.
12. **PBN (Private Blog Network)**: Een netwerk van sites of blogs die tot dezelfde entiteit behoren en die worden gebruikt om backlinks te creëren en SEO te verbeteren.
13. **Optimised anchors**: Het gebruik van specifieke trefwoorden in de anchor-tekst van links om de verwijzingen naar de gelinkte site te verbeteren.
14. **Twiddlers**: C++ code-objecten die worden gebruikt in de rangschikkingsalgoritmen van Google om zoekresultaten te helpen reorganiseren.

FAQ :

1. **Wat is een Google-algoritme-update?
Een Google-algoritme-update is een wijziging in het systeem dat Google gebruikt om webpagina’s te rangschikken in de zoekresultaten. Deze updates kunnen invloed hebben op de verwijzing naar uw site en uw positie in de zoekresultaten.

2. **Wat is de ‘Update Bouleversement’-update?**
“Update Bouleversement” is de bijnaam die is gegeven aan een van de laatste grote updates van Google, die de manier heeft veranderd waarop het backlinks evalueert en pagina kwaliteitssignalen interpreteert.

3. **Wat is een backlink?
Een backlink is een link van een andere site die naar uw site verwijst. Google gebruikt backlinks als een van de vele signalen om de relevantie en autoriteit van een site te bepalen.

4. **Wat is een Twiddler?**
Een Twiddler is een C++-codeobject dat door Google wordt gebruikt om zoekresultaten te helpen reorganiseren op basis van verschillende signalen.

5. **Wat betekent ‘niet-indexeren’?**
De term ‘niet-indexeren’ verwijst naar wanneer pagina’s op uw site niet worden opgenomen in de index van Google, wat betekent dat ze niet kunnen worden weergegeven in de zoekresultaten.

6. **Wat is een PBN (Private Blog Network)?
Een PBN of private blog network is een verzameling sites of blogs die tot dezelfde entiteit behoren. Deze netwerken worden over het algemeen gebruikt om backlinks te creëren om de referencering van een site te verbeteren.

7. **Wat is een voorbeeld van geoptimaliseerde verankering?**
Geoptimaliseerde verankering verwijst naar het gebruik van zoekwoorden die specifiek zijn voor uw site.

Lionel

Lionel est un professionnel spécialisé dans l’optimisation des résultats de recherche d’un site internet. Grâce à ses connaissances et à l’utilisation d’outils efficaces, il élabore des stratégies de mots-clés, de liens, de contenu et de référencement local et vidéo afin d’améliorer la visibilité du site sur les moteurs de recherche. En tant que consultant SEO, il utilise également son expertise pour suivre les tendances et mettre en place des stratégies pour faire remonter un site internet dans les résultats de recherche