Notez cet article

Door contentcreatie en creatieve bewustzijnstechnieken te combineren, kunt u de SEO-prestaties van uw e-commercesite verbeteren.

Links maken voor e-commercesites brengt een aantal uitdagingen met zich mee

Voor e-commercesites kan het leiden van verkeer naar categorie-, merk- en productpagina’s resulteren in een hoger rendement.

Het verkrijgen van links naar deze pagina’s is echter ingewikkeld omdat veel uitgevers van hoge kwaliteit de voorkeur geven aan links naar informatieve inhoud.

Bovendien maken veel e-commercesites geen lange, nuttige inhoud omdat blogs en contentcentra over het algemeen geen directe verkoop opleveren en vaak maanden nodig hebben om te ranken.

Bovendien scoren affiliatesites met sterke linkprofielen naar long-form content vaak hoger dan gevestigde merken.

Maar SEO’s hebben manieren gevonden om de veelvoorkomende obstakels voor linkbuilding voor e-commercesites te overwinnen.

  • Op inhoud gebaseerde linkbuilding in combinatie met interne linking voor e-commercesites zorgt voor indirecte links naar je doelpagina’s. Dit is belangrijk omdat long-form content tot 70% meer links genereert dan short-form content.
  • Creëer links naar de homepage of profielfoto via gastartikelen, podcastoptredens, PR en webinars. Meestal kun je de site of podcaster een link laten plaatsen naar de startpagina van je site en zelfs een link laten plaatsen naar je profielfoto op je website.
  • Betalen voor links is nu net zo gewoon als het ooit was, maar het is belangrijk om op te merken dat het tegen de richtlijnen voor linkspam van Google ingaat.
  • Creëer en onderhoud een lijst met relaties met uitgevers. Koude e-mailcampagnes hebben over het algemeen een respons van minder dan 10%, dus een contactpersoon die je kent kan veel tijd besparen met een hogere respons.
  • Zoek inhoud waarin je merk of de merken die je verkoopt al worden genoemd met niet-gerelateerde merkvermeldingen.
  • Laten we deze e-commerce linkbuildingtechnieken eens grondig bekijken.

1. Niet-gerelateerde merkvermeldingen

Een niet-gelinkte merkvermelding is een bestaand artikel of pagina waarin uw merknaam, de merken die u verkoopt of de namen van uw teamleden worden genoemd, maar zonder een actieve link die naar uw site verwijst. Deze opties werken voor links naar de startpagina of merkpagina’s.

Je kunt ongerelateerde merkvermeldingen vinden met Google Alerts of Ahrefs.

Google Alerts instellen

Begin met het instellen van Google Alerts voor je merknaam en zijn varianten. Hiermee ontvang je een e-mailbericht telkens wanneer je merk online wordt genoemd.

U kunt dan controleren of de vermelding een link naar uw website bevat en, zo niet, contact opnemen met de site-eigenaar om een link aan te vragen.

Gebruik de tools Ahrefs Content Explorer en Batch Analysis

Ahrefs Content Explorer kan je helpen om vermeldingen te vinden die geen verband houden met je merk of de merken die je verkoopt. Volg gewoon deze stappen:

  • Log in op je Ahrefs-account en klik op “Content Explorer” in het bovenste menu.
  • Voer je merknaam in de zoekbalk in en druk op Enter
  • Gebruik de filter “Eén artikel per domein” om meerdere resultaten van dezelfde website te voorkomen.
  • Exporteer de lijst met artikelen waarin je merk wordt genoemd.
  • Ga door de geëxporteerde lijst en controleer handmatig of elke vermelding een link naar je website bevat. Je kunt de functie “Zoeken” van je browser gebruiken (Ctrl + F of Command + F) om naar je merknaam te zoeken en te controleren of deze gelinkt is.

Zodra je een lijst hebt van URL’s met vermeldingen die niet gerelateerd zijn aan je merk, kun je de tool Batch Analysis van Ahrefs gebruiken om meer informatie over elke website te verzamelen.

Dit zal je helpen om prioriteiten te stellen met betrekking tot welke sites je contact moet opnemen voor linkbuildingkansen.

  • Ga naar “Meer” in het Ahrefs topmenu en klik op “Batchanalyse”.
  • Plak de lijst met URL’s met vermeldingen die geen verband houden met je merk en klik op “Analyse starten”.
  • Zodra de analyse is voltooid, kun je statistieken zien zoals Domain Rating (DR), Ahrefs Rank (AR) en het aantal verwijzende domeinen voor elke website. Gebruik deze statistieken om te bepalen met welke sites je contact moet opnemen voor linkbuildingkansen.

2. Omgekeerde links maken van productafbeeldingen

Het maken van omgekeerde afbeeldingslinks houdt in dat je websites vindt die jouw afbeeldingen gebruiken zonder naamsvermelding of gepaste linking.

Het vinden van afbeeldingen die niet correct zijn toegeschreven, is relatief eenvoudig maar tijdrovend.

Identificeer je originele afbeeldingen

Selecteer afbeeldingen voor je website die origineel en uniek zijn, zoals infographics, illustraties op maat of gepersonaliseerde foto’s van hoge kwaliteit.

Achteruit zoeken naar afbeeldingen

Gebruik een zoekmachine voor omgekeerde afbeeldingen zoals Google Afbeeldingen of TinEye om websites te vinden die jouw afbeeldingen hebben gebruikt.

De resultaten analyseren

Bekijk de lijst met websites handmatig en controleer of ze de juiste naamsvermelding en een link naar je site hebben verstrekt.

Contactgegevens verzamelen

Zoek contactgegevens voor website-eigenaren of contentmakers op elke site, zoals e-mailadressen of contactformulieren op de site.

3. Bronpagina linkbuilding

Een resourcepagina is een webpagina die speciaal is ontworpen om waardevolle bronnen, hulpmiddelen of inhoud met betrekking tot een bepaald onderwerp of een bepaalde branche op te sommen en er links naar te plaatsen.

Het proces om links naar bronnenpagina’s te maken, bestaat over het algemeen uit de volgende stappen:

Identificeer je linkwaardige inhoud

Begin met het identificeren of creëren van hoogwaardige, waardevolle en informatieve inhoud op je website die geschikt zou zijn voor resourcepagina’s.

Dit kunnen blogposts, artikelen, handleidingen, gidsen, infographics, tools of andere soorten inhoud zijn die waarde bieden aan gebruikers.

Relevante bronpagina’s vinden

Zoek naar bronpagina’s in je niche of branche die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een link naar jouw inhoud. Je kunt zoekopdrachten als deze Googelen (vervang “trefwoord” door je trefwoord of nicheonderwerp):

  • “trefwoord + bronnen
  • “trefwoord + nuttige links
  • “trefwoord + nuttige bronnen
  • “trefwoord + links

Bronpagina’s evalueren

Analyseer de kwaliteit en relevantie van de resourcepagina’s die je vindt. Zoek naar pagina’s met een hoge domeinautoriteit, een goede gebruikersbetrokkenheid en relevante inhoud.

Schrijf een persoonlijke e-mail

Schrijf een beleefde, persoonlijke e-mail naar de eigenaar of redacteur van de website waarin je uitlegt wie je bent en waarom je denkt dat jouw inhoud een waardevolle bijdrage zou zijn aan hun bronnenpagina.

Zorg ervoor dat je de specifieke voordelen vermeldt die je inhoud biedt en hoe het nuttig zou zijn voor hun publiek.

4. Een database van uitgevers opbouwen

Er zijn een aantal tools die je kunnen helpen bij het prospecteren van lijsten met sites, maar niet allemaal stellen ze je in staat om je eigen lijst te uploaden en vervolgens het prospecteren van contacten te beheren.

Ik heb gemerkt dat Pitchbox hier goed voor werkt, maar je kunt ook tools als Buzzstream gebruiken , die veel goedkoper zijn.

Pitchbox is een tool voor prospectie en linkbuilding die het zoeken naar potentiële sites om verbinding mee te maken vereenvoudigt, prospectie automatiseert en relaties beheert.

Zo maak je een database van sites met Pitchbox :

Uw campagne configureren

Pas de instellingen voor je campagne aan, zoals het e-mailaccount dat je gaat gebruiken voor prospectie en de domeinen die je wilt uitsluiten (bijvoorbeeld concurrenten of sites waarmee je al contact hebt).

Vooruitzichten onderzoeken

Klik op het tabblad “Prospects” van je campagne op “Prospects toevoegen” en kies een methode om potentiële sites te vinden die je in je database wilt opnemen.

Je kunt de ingebouwde zoekfunctie van Pitchbox gebruiken, een lijst importeren uit een andere tool zoals Ahrefs of Semrush, of handmatig sites toevoegen.

  • Als je kiest voor de ingebouwde zoekfunctie van Pitchbox, voer dan je doelzoekwoorden in en selecteer de zoekmethode van je voorkeur (zoals “Blogger”, “Bronpagina” of “Gastartikel”). Pitchbox genereert dan een lijst met relevante sites voor je campagne.
  • Als je liever een lijst met sites importeert, exporteer de lijst dan vanuit je favoriete SEO-tool in CSV-formaat en upload het bestand vervolgens naar Pitchbox.

Uw prospects beoordelen en filteren

Als je eenmaal een lijst met potentiële sites hebt, ga dan door de lijst en filter alle irrelevante sites of sites van slechte kwaliteit eruit.

Je kunt de ingebouwde statistieken van Pitchbox, zoals domein autoriteit (DA), gebruiken om de kwaliteit van elke site te beoordelen.

Klik op het selectievakje naast elke site die je wilt opnemen in je database en klik op “Geselecteerde prospects toevoegen”.

5. Podcast interviews

Je kunt eenvoudige podcastgidsen gebruiken om je eigen podcasts aan te bieden of een podcastboekingsservice zoeken. Een podcast voorbereiden kan tijdrovend zijn, dus zoek een paar gerichte podcasts die hyperrelevant zijn voor je niche.

Probeer te zoeken op Stitcher, Podbean of TuneIn en maak een persoonlijk gesprek.

Identificeer je niche

Bepaal de niche die je wil bereiken en de doelstellingen die je wil bereiken door op een podcast te verschijnen.

Podcastmappen zoeken

Zoek naar podcastdirectories die relevant zijn voor je niche of sector en stel een lijst op van potentiële podcasts die je wilt aanbieden.

Je kunt de bovenstaande voorbeelden gebruiken of Google raadplegen voor meer adreslijsten.

Luister naar de afleveringen

Luister voordat je een voorstel doet naar een paar afleveringen van de podcasts om het format, de stijl en de toon van de show beter te begrijpen.

Ontwikkel je voorstel

Schrijf een overtuigend voorstel waarin je uitlegt waarom je een waardevolle gast zou zijn in de podcast.

Zorg ervoor dat je een korte introductie geeft over jezelf, je vakgebied en waarom jij een goede keuze zou zijn voor de show. Vermeld ook relevante onderwerpen die je zou kunnen bespreken of die een uniek perspectief bieden.

Stuur je voorstel

Neem contact op met de podcasthost of -producent via e-mail of Twitter. Houd je voorstel beknopt, persoonlijk en professioneel.

6. Geselecteerde statistische pagina’s sorteren

Dit is een van mijn favoriete manieren om links te verkrijgen voor e-commercesites.

E-commercesites hebben niet altijd veel middelen om eenmalige onderzoeken uit te voeren, dus een eenvoudige manier om dit te doen is door statistische pagina’s te selecteren.

Selecteer een lijst met statistieken van websites met overheidsgegevens of primaire gegevensonderzoeken en besteed tijd aan het samenvoegen ervan voor de lezer, zodat hij dat niet hoeft te doen.

Zoals je in de schermafbeelding hieronder kunt zien, is deze lijst met 50 verbazingwekkende statistieken en feiten gecategoriseerd als ‘statistieken over promotionele producten’, dus het zal op natuurlijke wijze links krijgen als journalisten en bloggers op zoek zijn naar statistieken om naar te verwijzen.

Conclusie

Rangschikking van categorie-, product- of merkpagina’s in de zoekresultaten van Google is essentieel voor e-commercebedrijven om hoge conversieratio’s te behalen. Het verkrijgen van kwalitatief goede backlinks voor deze pagina’s kan echter moeilijk zijn vanwege de aard van e-commerce.

Om deze uitdagingen te overwinnen, kun je op inhoud gebaseerde linkbuildingtechnieken, strategische interne links en creatieve prospectietechnieken combineren.

Door deze strategieën toe te passen, kunnen e-commercebedrijven de uitdagingen van e-commerce links overwinnen en hun zichtbaarheid in zoekmachines verbeteren.

Lionel

Lionel est un professionnel spécialisé dans l’optimisation des résultats de recherche d’un site internet. Grâce à ses connaissances et à l’utilisation d’outils efficaces, il élabore des stratégies de mots-clés, de liens, de contenu et de référencement local et vidéo afin d’améliorer la visibilité du site sur les moteurs de recherche. En tant que consultant SEO, il utilise également son expertise pour suivre les tendances et mettre en place des stratégies pour faire remonter un site internet dans les résultats de recherche